2014. március 19., szerda

Rakott karfiol

Szeretjük a rakott dolgokat, főleg a karfiolt. Ettől az én gyomrom sem ég, mint a kelkáposztától, bár azt is nagyon szeretem. Ez egy igen egyszerű és szerintem gyorsan elkészíthető, laktató ebéd. 

HOZZÁVALÓK
2 kis db karfiol
125 g rizs
50 dkg darált sertéshús
375 g tejföl
15 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek. napraforgó olaj

ELKÉSZÍTÉS
Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is. Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük. Mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés: először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs, karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt. Kb. 20 percig sütjük, 175°C-on.