2014. március 4., kedd

Pancake-day :)

Ha palacsinta nap, hát legyen a vacsora palacsinta, méghozzá Jamie féle. Igaz kétszer kellett nekiállnom, mert a lányok befalták az első adagot. :) Ízesítésnek volt csokicsepp, aszalt meggy, fekete cseresznye. Készült sima is, ahhoz pedig fincsi mami féle sárgaringló lekvárt fogyasztottunk. 


Jamie Oliver-féle amerikai palacsinta

Hozzávalók:
3 nagyobb tojás
115 g finomliszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1,4 dl tej
1 csipet só


Elkészítés:

Először válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját külön-külön tálba. A sárgájához add hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, keverj belőlük sűrű, sima tésztát. Kemény habbá verd fel a tojásfehérjét a sóval. Ezt könnyedén forgasd bele a tésztába - s az máris bevetésre kész. Mérsékelt tűzön forrósíts fel egy teflon palacsintasütőt. Önts bele egy kis tésztát, és süsd néhány percig, amíg arany színt nem kap, és szilárdulni nem kezd. Ekkor szórd a még nyers oldalára választott ízesítődet, és egy tompa hegyű késsel vagy lapáttal fordítsd a palacsintát a másik oldalára. Addig süsd, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül. Készíthetsz csinos kicsi vagy nagyobb méretű palacsintákat, ahogy tetszik. Meglocsolhatod őket egyszerű juharsziruppal, de kóstold meg akár egy kis vajjal vagy tejföllel. Ha más ízesítőre vágysz, próbálj ki egyet ezek közül. . .
Friss főtt kukorica - ropogósra sült húsos szalonna vagy bacon - áfonya - banán - párolt alma - reszelt csokoládé - meg ami csak eszedbe jut. . .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése