2014. január 4., szombat

Pupusas

A lányok már többször ettek pupusast, mert a sógornőm és anyósom is szokott ilyet készíteni. Amikor először mondták, nem is tudtam miről beszélnek. Ma aztán nekiálltunk itthon is. Kicsi netes nézelődés után rájöttem, hogy ez gyors és egyszerű recept. 

Hozzávalók (nálunk 4 személyre)
Tészta:
45 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál só
0,75 dl olaj
1,8 dl víz

Töltelék:

3-4 evőkanál tejföl
4 szál újhagyma
1 csomag sonkafelvágott
125 g kockázott bacon
fél doboz kukorica
egy kevés zöldborsó konzerv
reszelt trappista sajt

Elkészítés
A lisztet, sót és sütőport egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd tésztát gyúrunk belőle. Félretesszük pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük. Mivel a nagyobbik lánykám eléggé válogatós, kétféle töltelék készült. Az övébe csak pirított bacon, sonkafelvágott, zöldborsó, és egy kevés reszelt sajt került. A másik hat darabba, pedig összekevertük a a tejfölt, a pirított bacon-t, a kukoricát, a felkarikázott újhagymát, a sonkafelvágottat és a reszelt sajtot. Miután ezt elkészítettük, átgyúrtuk a tésztát, és 8 felé vágtuk. Gombócot formáltunk belőle, majd kör alakúra nyújtottuk. Közepére helyeztünk egy nagy kanál tölteléket és a tészta széleit összecsíptük, újra gombócot formáltunk belőle, majd kilapítottuk koronggá. Felhevített serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát 2-2 percig sütöttük. Finom ebéd lett belőle.

Pupusa(s)