2014. január 13., hétfő

Gyors és egyszerű joghurtos fánk, kezdőknek is :)

Én ezt a nagyon egyszerű és gyors fánkot szeretem elkészíteni.

Hozzávalók:
1 nagy porhár (vagy 2 kicsi) gyümölcsjoghurt (jó a natúr is, általában avval készítem)
25 dkg liszt 
1 tojás
2-3 ek. cukor (ízlés szerint)
1 tk. szódabikarbóna 

Ennyi egy adag :D
 Elkészítés:
A joghurtot kikavarod a tojással, a lisztet a szódabikarbónával. Összedolgozod a joghurtos részt a lisztessel. Teáskanállal diónyi halmot raksz bő forró olajba és aranybarnára sütöd. (Az olaj tényleg legyen forró mert különben nem dagad meg, de utána vegyük vissza a gázt, hogy szépen átsüljön.) Vigyázz, dagad! Végül kakaóporos vagy fahéjas-porcukros keverékbe forgatod a fánkocskákat. Lehet még bolondítani lekvárral, csokiszósszal, mindenhogy Isteni!

Mi így fogyasztjuk :)