2014. január 16., csütörtök

Sonkás-borsós tészta

Avagy "tésztás gezemice" ahogy mi hívjuk :)

Ezt a receptet sok éve találtam a Gyors & finom TÉSZTÁK című szakácskönyvben. Azóta rengetegszer elkészült nálunk, amikor kevés az időm, de laktató, finom ebédet kellene összedobni.

Hozzávalók:
60 ml olaj
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma összetörve
10 szelet bacon csíkokra vágva (kockázott is megfelel)
125 g mirelit borsó (néha konzervet használok)
12 db friss metélőhagyma 1 cm-es darabokra vágva
500 g száraztészta (csiga, nagy kagyló vagy amit szeretünk)
díszítésnek reszelt sajt

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben (én wokot használok) forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a vörös- és fokhagymát, és 3 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a sonkát és a borsót, és további 2 percig pároljuk. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Vegyük le a lángról, és keverjük bele a metélőhagymát.
Forraljunk fel egy nagy lábosban sós vizet, tegyük bele a tésztát és főzzük meg. Ha kész szűrjük le.
Adjuk hozzá a hagymás-sonka keverékhez, jól rázzuk össze, és azonmód tálaljuk, ízlés szerint reszelt sajttal megszórva.