2014. április 3., csütörtök

Csokis zabkása almával

Ha kiadós reggelit szeretnénk, akkor a zabkását ajánlom. Egészséges, sok rostot tartalmaz és sokféleképpen ízesíthető. Ma reggel étcsokoládéval és almával ettem. Csináltam már kókusz reszelékkel és csokival, aszalt gyümölcsökkel, mindenhogy finom.

HOZZÁVALÓK
1 rész zabpehely
1 rész tej
1 rész víz
2-3 kocka étcsokoládé
1 alma kicsumázva, feldarabolva
nyírfacukor ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS
A zabpelyhet a tejjel és a vízzel egy lábosba rakjuk, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről az összetört csokoládét belekeverjük, hogy felolvadjon. Tányérba vagy tálkákba szedjük és a feldarabolt almát rászórjuk. 
Jó étvágyat hozzá!