2014. április 16., szerda

Majdnem wellington csirkemell ;)

Ma ismét az ebéd volt a fő gondom. Mi legyen? Legyen benne hús is, meg zöldség is, de másképpen, mint ahogy megszoktuk. Volt itthon egy csomag leveles tészta. Keresgéltem, gondolkodtam és végül a wellington csirkemell mellett döntöttem. Mivel nem szeretjük a gombapépet, így átalakítottam. Az ebéd tehát majdnem wellington csirkemell lett, Jamie Oliver ihlette tepsiben sült rusztikus zöldséggel.

HOZZÁVALÓK
1 kg csirkemell
bors
fűszerek ízlés szerint
1 csomag leveles tészta
pár szelet kolozsvári szalonna
1 tojás
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
6 szem burgonya
2 fej lilahagyma
1 fej fokhagyma
olaj

ELKÉSZÍTÉS
A csirkemelleket elfelezzük, fűszerekkel kevert olajjal jól bekenjünk, és állni hagyjuk kb. 1 órán keresztül. Miközben a hús pácolódik, a zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Összekeverjük egy kis olajjal, sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel illetve olyan fűszerekkel, amiket szeretünk. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, lefedjük alufóliával és 200 fokos sütőben egy órát sütjük. A húst elősütjük egy serpenyőben, majd hagyjuk kihűlni. A leveles tésztát kinyújtjuk, a kihűlt csirkemelleket betekerjük szalonna csíkokba, majd a leveles tésztába csomagoljuk, a tésztát enyhén felvert tojással ragasztjuk össze. A csomagokat az illesztéssel lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tetejüket tojással, és 200 fokon aranybarnára sütjük. 

Jó étvágyat hozzá!