7-8 szem közepes burgonya
6 db tojás
1 nagy pohár tejföl
1 szál kolbász (nekünk a gyulai jön be)
só
tej
Elkészítés:
A tojásokat és a krumplit megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk őket, és karikára vágjuk a kolbásszal egyetemben. A tejfölt egy tálba rakjuk, habverővel kikeverjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy folyékony legyen. Teszünk bele jó nagy adag sót, ha a tejfölt sósnak találjuk, akkor talán a végeredmény sem lesz sótlan. Egy jénai edénybe pár kanál olaj, majd szép réteg krumpli, aztán 2 tojás, és kolbászkarikák ízlés szerinti mennyiségben. Aztán meglocsoljuk tejföllel, és jöhet a következő réteg. Én 3 réteget szoktam rakni, a tetejét jól meglocsolva a sós tejföllel. Előmelegített sütőben összerottyantjuk, amíg szép színe nem lesz a tetején a tejfölnek.
Rakott burgonya |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése