2015. február 20., péntek

Tiramisu torta

Az iskolai farsangra bevállalt tortám tiramisu torta lett. Nem nyers tojással, és koffeinmentes kávéval, mivel gyerekeknek készült.

Hozzávalók
Piskóta (18 cm-es)
2 db tojás
50 g liszt
10 g étkezési keményítő
1 csomag vaíliáscukor
Krém
2 db tojás
2 csomag bourbon vaníliáscukor
1,5 evőkanál cukor
250 g mascarpone
100 ml tejszín
1,5 lap zselatin
rumaroma
Közepe
babpiskóta
1 adag feketekávé
3,5 evőkanál cukor
rumaroma
Díszítés
babpiskóta
100 ml tejszín
1 csomag habfixáló
reszelt étcsokoládé

Elkészítés
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat 2 evőkanál forró vízzel habosra felverjük, és közben lassanként beleszórjuk a cukrokat. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, és átszitálva a tojássárgájához keverjük. A tojáshabot egy fakanállal óvatosan a tojássárgájához keverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és megsütjük kb 15-20 perc alatt. (200 C-os sütőben, légkeverés sütőnél 180 C-on) Ha kihűlt kettévágjuk egy éles késsel.
A krémhez a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, és gőz fölött besűrítjük és kihűtjük. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a rumaromával ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tejszínt is, és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A zselatinlapot beáztatjuk vízbe majd tűzhelyen felolvasztjuk, és a krémbe keverjük óvatosan.
A krém felét az első piskótakarikára kenjük. Eligazgatjuk, és ráhelyezzük a kávéba beáztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, és ráhelyezzük a másik piskótakarikát. A kifolyt krémet szétkentjük a piskóta köré és ráragasszuk a babapiskótákat. A tortát egy szalaggal körbekötjük, hogy nehogy szétessen a torta.
A díszítéshez való tejszínt felverjük a habfixálóval, nyomózsákba tesszük és kis csókokat nyomunk. A tetejét megszórjuk a reszelt étcsokoládéval.
Betesszük a hűtőbe, ha lehet, egy napig álljon, hogy összeálljanak az ízek, de 1-2 óra hűtés után már fogyasztható. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése