2014. május 22., csütörtök

Szülinapi gyümölcstorta két felvonásban :)

Ezt a tortát kétszer kellett elkészítenem, mert az eredeti, amit a partira vittünk volna, pofára esett a lépcsőházban. Nem örültünk neki, mert sokat dolgoztunk vele. Az eredeti torta 26 cm-es volt, és mascarponés tejszínes krémmel volt töltve. A másodikba csak tejszínkrém került, mert nem volt oda a mascarponés krémért az ünnepelt, valamint csak 18 cm-es formában készült. :)

HOZZÁVALÓK
Tészta
4 tojás
4 evőkanál rétesliszt
4 evőkanál cukor
25 dkg málna
25 dkg áfonya
25 dkg eper
1 csomag piros tortazselé
Mascarponés krém
250 g mascarpone
300 ml tejszín
Tejszínes krém
200 ml Hulala
1 csomag habfixáló

ELKÉSZÍTÉS
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, megsütjük, ha kihűlt három felé vágjuk. A mascarponés krémhez a mascarponét krémesre keverjük, és a felvert tejszínnel összekeverjük. A tejszínes krémnél a tejszínt felverjük a habfixálóval. A torta összeállítása tortagyűrűben történik, hogy majd a zselé ne csurogjon le róla, piskóta, krém gyümölcsök, ezt még kétszer megismételjük. A tortazselét a leírás szerint elkészítjük, és a torta tetejére öntjük, majd 2-3 órára hűtőbe helyezzük.

Az eredeti torta a baleset után :(

A második torta pár nappal később :)