2014. május 17., szombat

Csirkemell őzgerincben sütve (Zsuzsitól)

Nagyobbik lányom szülinapját ma tudtuk megtartani, és mivel ő ünnepi ebédet is kért, így elkészítettük ezt a receptet, amit Zsuzsinál láttam meg. Annyit változtattam rajta, hogy nem őzgerincben sült, mert az nincs nekem, és sok sok hús került bele. :) Mi zöldséges bulgurral és csemege uborkával ettük. Fincsi volt, biztosan többször is el fog készülni.

HOZZÁVALÓK
1 kg csirkemell
25 dkg szeletelt bacon
2 csokor petrezselyem
2 db tojás
15 dkg reszelt sajt
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
vaj, zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk borsozzuk, majd félretesszük állni, amíg elkészítjük az öntetet hozzá. A 2 tojást 3 evőkanál tejföllel, sóval, borssal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és 10 dkg reszelt sajtot. A húst is hozzákeverjük. A formát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd kibéleljük a bacon szeletekkel, de hagyunk belőle a tetejére is. Beleöntjük a húsos keveréket, ráhajtjuk a bacon szeletek végeit, a kimaradt részt a félretett bacon szeletekkel befedjük. Megkenjük egy evőkanál tejföllel, megszórjuk az 5 dkg sajttal. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A formát tegyük tepsire, mert sülés közben kibugyoghat. Ha megsült, sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon.