2014. február 12., szerda

Gulyásleves sertéshúsból

Ezt a levest mindenki szereti itthon, bár a lányok a maminál más fajtát esznek, mert abban csak hús és krumpli van, de én itthon mindig így készítem.

Hozzávalók
1 kg sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 közepes db paprika
1 db paradicsom
3 szál petrezselyem
4 db sárgarépa
4 közepes db burgonya
2 ek fűszerpaprika ( pirospaprika)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint

Elkészítés
A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apró kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
A húsról levágjuk a nagyobb zsírréteget, majd kockára vágjuk.
A hagymát megdinszteljük a zsíron, majd rátesszük a paprikát, paradicsomot.
Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk.
Majd hozzátesszük a zöldségeket (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és készre főzzük.