2015. április 3., péntek

Csokis mascarpone torta sütés nélkül

Nővéremmel mostanában összejárunk sütögetni. Elsőre a csokis-meggyes muffinomat készítettük el, és a meggybefőtt levéből gumicukrot készítettünk. Ma pedig  az isteni túróspogácsám került sorra valamint készítettünk egy csokis mascarpone tortát, amit nem kell sütni. A héten már egyszer elkészítettem a tortát kicsiben (18 cm-es formában) a szülinapomra. :) Mindent feleztem, kivéve a tejszínt. Mivel ők nem szeretik a fehércsokoládét, így étcsokoládéra cseréltük. Mind a kettő torta nagyon finom lett.

Hozzávalók
30 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj (nagyon puha)
50 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
5 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé


Elkészítése
A kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér csokoládét lereszeljük és belekeverjük. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd összedolgozzuk a krémmel, eloszlatjuk a kekszes alapon. Közben felolvasztjuk az étcsokoládét és a krém tetejére csorgatjuk, lehűtve kínáljuk.