2015. április 6., hétfő

Whoopie pie variációk

Mikor először megláttam ezt a sütit, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Elsőre az eredeti receptet (csak a puffin blogról) készítettem el kevesebb cukorral, de még így is nagyon édes lett számunkra. Aztán megtaláltam a Sütiszörny blogon a nekünk megfelelő receptet, ami alapján már több variáció is készült. Mákos étcsokoládé krémmel, kakaós vanília krémmel, és kakaós csokikrémmel. A változatok száma végtelen szerintem. :)

Hozzávalók 
Kakaós tésztához
25 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (vagy 3-4 evőkanál darált mák)
1 kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
2 csipet só
10 dkg olvasztott vaj
12 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 tojásfehérje
1 dl tej (lehet, hogy több kell egy kicsit, hogy a habzsákból könnyebben tudjuk adagolni)
Krém
1/2 csomag pudingpor (olyan ízben, amilyen tölteléket szeretnénk)
2 dl tej
2 evőkanál cukor
7,5 dkg nagyon puha vaj

Elkészítés
A vajat elkeverjük a porcukorral, a vaníliával, hozzáadjuk a tojást. A lisztet, a kakaóport, sót, sütőport, szódabikarbónát egy tálban elvegyítjük, és a tejjel együtt apránként hozzákeverjük a vajas keverékhez. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát habzsákba töltjük és a közepes méretű kinyomón kb. 5 cm-es korongokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk helyet közöttük, mert sülés közben még nőnek. Kb. 10-12 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor nem lesz olyan puha a sütink. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, majd rögtön a habverő táljába tesszük, és addig keverjük amíg le nem hűl. Így nem lesz darabos a krémünk. Ha teljesen lehűlt, hozzákeverjük a vajat is, habzsákba töltjük és a kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel.