2015. január 6., kedd

Nutellás muffinfánk

Ma zöldborsólevest kértek a csajok ebédre, így gondoltam készítek mellé valami finom édeset második fogásnak. Nassoló Naplopónál találtam ezt a finomságot, amit ki kellett próbálni. Semmi perc alatt pusztította el a család. :D

Hozzávalók
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 db tojás + 1 a kenéshez
csipet só
55 dkg finomliszt
mogyórókrém

Elészítés
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukor kíséretében hagyjuk felfutni. A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük. A tésztát enyhén lisztezett (mert margarinos, nagyon nem tapadhat le) deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es kerek kiszúróval (én 12 részre szedtem és egyesével kilapítgattam őket, de legközelebb nem így csinálom, mert már az elején sem fértek a muffinpapírba nagyon) kiszaggatjuk. Egy kevés nutellát (én jó sok mogyorókrémet) teszünk a közepükre és alaposan összecsípjük a tésztát, megigazgatjuk és a tepsikre készített muffin kapszlikba helyezzük a gombócokat. Konyharuhával letakarva ismét meleg helyen hagyjuk kelni még fél órát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a fél óra leteltével 10 perc alatt készre sütjük őket, csak előtte ne feledjük lekenni a tetejüket egy felvert tojással.