2015. január 23., péntek

Jeruzsálemi túrótorta

Nagyon megtetszett ez a recept Konyhalál oldalán, mivel én is szeretek különböző, nem hagyományos alapanyagokat kipróbálni. Volt itthon kuszkusz, de páromnak hús mellé köretnek nem jött be, így kapva kaptam az alkalmon, hogy édességet kreáljak belőle. Nem csalódtunk, nagyon fincsi volt.

Hozzávalók
tésztához
2,5 dl bögre kuszkusz
5 dl forró víz
2 tojás
5 dkg vaj
1 evőkanál méz
csipet só
túrókrémhez
50 dkg tehéntúró
1 doboz Philadelphia sajtkrém
2 tojás
1 narancs héja
3 evőkanál méz
sziruphoz
a narancs leve
3 evőkanál méz

Elkészítés
A kuszkuszt leöntjük a forró vízzel, hozzáadjuk a sót, a vajat és a mézet, összekeverjük. Ezután 20 percet lefedve pihentetjük, ha kihűlt hozzáadjuk a tojásokat. A túrókrémhez összekeverjük a hozzávalókat. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába elkezdjük rétegezni a sütinket. Először a kuszkusz fele, aztán a túrókrém, és a tetejére a kuszkusz másik fele. (ez kicsit macerás, de megoldható) 200 fokos előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készen van. Akkor jó, amikor már megpirult egy kicsit a teteje. A sziruphoz a narancs levét és a mézet összekeverjük. Mi darált pirított diót is szórtunk rá, mennyei!