2014. december 6., szombat

Mézeskalács bögrésen

Annyiszor jött szembe velem ez a recept a facebookon, hogy eldöntöttem, én is kipróbálom. Én sem csalódtam benne, mint sokan mások. Könnyű és gyors. Ezentúl biztosan csak ezt a fajtát fogom sütni.

HOZZÁVALÓK
2 bögre liszt
1/2 bögre porcukor
7 dkg vaj vagy margarin
1/4 bögre méz
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS
A mézet és a margarint kissé megolvasztjuk, könnyebb úgy vele a munka. Aztán mindent egy tálba teszünk és összegyúrjuk. Azonnal nyújthatjuk is, amint egynemű lett a tésztánk. Kb. 3 mm vastagság megfelelő. Kiszúrjuk a kívánt formákat és sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk. 

Sütés előtt
170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük őket.
A cukorkákat – ha használunk – sütés előtt nyomjuk a tésztába.

Megsült
Dobozban :)