2014. november 7., péntek

Tejeskávé likőrös csokoládés kuglóf - Blogkostoló 19.

A Blogkostoló játék 19. fordulóján, melynek házigazdája Gabi, a Fűszermánia blog írója volt,  fortuna a Susannes Küche blogot szánta nekem. Sokáig válogattam, mert nagyon jó receptek vannak nála. Végül egy különleges sütemény mellett döntöttem. A választásom a Tojáslikőrös csokoládé kuglóf-ra esett, amit kicsit átalakítottam. Mivel már jó ideje csücsült a hűtőmben egy tejeskávé likőr, gondoltam arra cserélem le a tojáslikőrt. Valamint a csokiforgácsot, aprított pörkölt törökmogyoróra cseréltem. Gyorsan elfogyott ez a finomság is.

HOZZÁVALÓK
20 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
0 6 dl olaj
1 dl tejföl
2,5 dl tejeskévé likőr
2 tojás
2 evökanál kakaó por
80 g aprított pörkölt törökmogyoró


ELKÉSZÍTÉS
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy kiolajozunk. Valamennyi hozzávalót mély tálba töltjük, és elektromos habverővel simára, könnyűre verjük. A tészta felét a formába kanalazzuk, a másik felébe belekeverjük a kakaót és a forró sütőbe téve 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd a széleit meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk.