2014. október 20., hétfő

Töltött burgonya

Egy hét adriai hajós búvártúra után, újra itthon. Valami könnyű, hús nélküli ételre vágytam, ennek következtében készült el ez a finomság.

HOZZÁVALÓK
8 db nagyobb burgonya
fél doboz konzerv borsó
fél doboz konzerv kukorica
2 tojás
kb. 2 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt sajt
10-15 dkg kockázott bacon
fokhagyma vagy fokhagymapehely
petrezselyem

bors

ELKÉSZÍTÉS
A burgonyákat alaposan megsikáljuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk, és 1 órára a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha a burgonyák megsültek, kicsomagoljuk őket, a tetejükről egy szeletet levágunk, és a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. fél centi maradjon belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket. A bacont megpirítjuk, a kukoricát és a borsót leszűrjük. Egy tálba beleütjük a két tojást, kicsit felverjük, hozzáadjuk a borsót, a kukoricát, a bacont, a tejfölt, a kivájt burgonya egy részét felaprítva, az apróra vágott petrezselymet, a sajt felét és a fűszereket. Jól összekeverjük, és megtöltjük vele a kivájt burgonyákat. a tetejüket megszórjuk a maradék sajttal és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!